رپورتاژ
طبع پسته در طب سنتی چیست؟ بخوریم یا نخوریم!
پسته یکی از پرطرفدارترین آجیلها در میان مردم به شمار میرود. پسته طعم خوشمزهای دارد و علاوه بر این از خواص بیشماری نیز برخوردار است. مصرف پسته به کاهش کلسترول بد کمک کرده و کلسترول خوب را افزایش میدهد در این صورت قلب شما همیشه سالم و سلامت خواهد بود. هر خوراکی طبع مخصوصی دارد که در دسته طبع گرم یا سر قرار میگیرد. ما در این مقاله قصد داریم طبع پسته، عوارض مصرف زیاد آن و خواص پسته را مورد بررسی قرار دهیم.
طبع پسته چیست؟
از آنجایی که درباره طبع پسته اختلاف نظر بسیاری وجود دارد، ممکن است هر فرد قسمت خاصی از پسته را در نظر داشته باشد. طبع پسته برای کسانی که از آن استفاده میکنند اهمیت زیادی دارد. پسته از مغز سبز، پوسته نازک قرمز رنگ، پوست صدفی محکم و پوست سبز تشکیل شده است.
هر کدام از این قسمتها طبع جداگانهای دارد. از نظر طب سنتی خوراکیهایی که انرژیزا هستند طبع گرمی دارند پس مغز سبز پسته طبع گرم و خشکی دارد. اگر مصرف مغز پسته را کاهش دهید از طبع گرم آن دوری کردهاید به این منظور که پوست نازک قرمز رنگ روی مغز پسته طبع معتدلی داشته و پوست سبز آن طبع سرد و خشک دارد.
محققان طب سنتی طبع پسته را گرمتر از مغز گردو میدانند و بو دادن آن هیچ تاثیری در تغییر طبع آن ندارد. به همین دلیل اگر به دنبال آجیلی با طبع گرم هستید، خرید عمده چیپس پسته تازه و یا به صورت جزئی پیشنهاد میشود.
طبع گرم پسته برای چه افرادی مناسب است؟
بعد از آن که متوجه طبع گرم پسته شدیم حال باید بدانیم مصرف آن برای چه کسانی مناسب بوده و چه افرادی در مصرف آن باید احتیاط کنند. همان طور که میدانید خوراکیهای طبع گرم برای افرادی که سرد مزاج هستند بهترین گزینه بوده و کسانی که صفری و طبع گرمی دارند در مصرف مغزیجات احتیاط کنند. از نظر طب سنتی مغز پسته صفرا زا بوده و مصرف بیش از حد آن برای هر طبیعتی مضر است.
افرادی که طبع گرمی دارند برای بهرهمند شدن از خواص بی نظیر و طعم دلچسب آن کافیست همراه پسته از یک مصلح استفاده کنند. برای این که بتوانید به راحتی و بدون دغدغه از مصرف آجیل لذت ببرید حتما از مزاج و طبع خود آگاه باشید تا بعد مصرف دچار مشکل نشوید.
مصرف پسته برای افرادی که طبع گرمی دارند در فصل گرم سال باعث بروز مشکلاتی از قبیل، جوش، کهیر و... میشود. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی حتما از مصلح کمک بگیرید. خوراکیهایی که مصلح طبع پسته هستند طعم ترشی دارند که شامل، زردآلو، سرکه، سکنجبین، انار ترش و.. است.
خاصیت طبع گرم پسته
پسته خواص بسیاری دارد که از آن بی اطلاع هستید. از جمله خواص آن میتوان به کنترل وزن، سلامت چشم، سلامت قلب، بهبود دیابت و... اشاره کرد. این فواید به چربی غیر اشباع پسته برمیگردد. مواد معدنی و ویتامینهای حاوی آن به سلامت بدن کمک میکند.
به گفته محققان طب سنتی مصرف پسته برای انسانها به ویژه کودکان که در سن رشد هستند بسیار مفید است. البته خاصیت پسته برای هر فردی متفاوت بوده و مصرف آن موجب تقویت گوارش و معده، جلوگیری از سرطان، تقویت اعصاب، درمان اسهال، تسکین سرفه، انرژی زا، باز کردن مجاری کبد و... میشود.
بعد از آن که متوجه طبع پسته خام شدید، بهتر است بدانید این آجیل باعث افزایش تمرکز، افزایش میل جنسی، تقویت حافظه و از این قبیل میشود.
ارزش غذایی پسته
خرید کره پسته نیز در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است که همانند مغز پسته طبع گرمی دارد. این مواد مغذی حاوی ویتامین است که برای سلامت عمومی بدن فواید بسیاری دارد. پسته سرشار از مواد معدنی همچون، کلسیم، کربوهیدرات، فیبر غذایی، پروتئین، چربی، منیزیوم، پتاسیم، فسفر، آهن، منگنز، روی و مس میباشد.
علاوه بر این ویتامینهایی که یک عدد پسته خام دارد شامل، ویتامین b6، ویتامین E، ویتامین A ، ویتامین C، ریبوفلاوین، بتاکاروتن، لوتئین و ویتامین k است. با توجه به موارد گفته شده و ارزش غذایی پسته میتوان گفت، این آجیل تنها یک مواد مغذی نیست بلکه آن را در طول روز برای افزایش سطح انرژی و به عنوان وعده غذایی میل کنید. طبع پسته سرد است یا گرم، مصرف آن برای کلیه افراد به اندازه الزامی است.
طبع پوست پسته گرم است یا سرد؟
پوست پسته طبع سرد و خشکی دارد. برخی افراد گمان میکنند پوست پسته هیچ خاصیتی ندارد اما فواید بیشمار آن باعث شده افرادی که در این زمینه اطلاعات دارند بتوانند از مصرف آن لذت ببرند. یکی فواید پوست پسته رفع بوی بد دهان است همچنین جویدن آن باعث بهبود زخمهای دور دهان و زبان میشود.
اگر از خونریزی لثه رنج میبرید مقداری پوست پسته را روی لثه خود بمالید این کار به استحکام لثه شما کمک میکند. دم کردن پوست پسته علاوه بر رفع استفراغ و دل آشوبی در رفع سکسکه نیز موثر است. از دیگر خواص پوست پسته میتوان به تسکین دردهای بواسیر، معده، اسهال، لگن و... اشاره کرد.
عوارض طبع گرم پسته
هر مواد خوراکی چه طبع سردی داشته باشد چه گرم علاوه بر خاصیت بسیار زیاد عوارضی هم به دنبال دارد. طبق گفتههایی که در پیش شد، افرادی که مزاج گرمی دارند در مصرف پسته احتیاط کنند تا با مشکلاتی از جمله کهیر، جوش، خارش گلو، خشک شدن بینی، ایجاد یبوست و عوارض پوستی مواجه نشوند.
کلام آخر
ما در این مقاله طبع پسته و خاصیت آن برای مصرف کنندگان را مورد بررسی قرار دادیم. به طور کلی طبع مغز پسته گرم و خشک بوده و پوست رویی آن که رنگ سبزی دارد سرد و خشک است. مصرف پسته برای افراد گرم مزاج مناسب نیست برای بهرهبردن از خواص بی نظیر آن حتما از مصلحهای پسته کمک بگیرید. شما علاوه بر مصرف پسته میتوانید از خلال آن برای تزیین دسرها، کیک و... استفاده کنید. برای کسب اطلاع بیشتر در خصوص قیمت خلال پسته کیلویی و مغز پسته به فروشگاههای معتبر سطح شهر مانند کوشادانه، برادران حسینی و خشکبار ایوب، بازرگانی گیاهینه، فروشگاه هفتمغز و... مراجعه کنید. برخی از این فروشگاههای معتبر همانند کوشادانه فروش اینترنتی نیز دارند.