• info{at}raycoweb.ir
  • 0919.337.50.82

کلیه درد به چه دلایلی اتفاق می افتد؟

کلیه درد به چه دلایلی اتفاق می افتد؟

کلیه درد می تواند دلایل متنوعی داشته باشد، اما برای مراجعه به پزشک نباید منتظر درد شوید، زیرا تمام بیماری های کلیوی باید هرچه سریع­تر درمان شوند تا از بروز عوارض جدی و خطرناک آنها جلوگیری شود.

اولین چیزی که باید بدانید این است که درد گرفتن کلیه ها یک چیز عادی نیست و باید جدی گرفته شود. بسیاری از افراد فکر می کند چون کلیه های خود را درست نپوشانده اند به اصطلاح کلیه هایشان سرما خورده است. اما این یک باور اشتباه است و نباید از درد کلیه ها به همین سادگی گذشت.

علاوه بر این، در بسیاری از موارد افراد قادر به تشخیص دقیق محل درد نیستند و در کمال تعجب، زمانی که فکر می کنند کلیه هایشان درد گرفته با مراجعه به پزشک متوجه می شوند که درد اصلا مربوط به کلیه ها نیست.

برای دریافت اطلاعات درمورد داروهای گیاهی مربوط به سلامت کلیه ها و تهیه این محصولات می توانید به داروخانه آنلاین مراجعه کرده و مشاوره نیز دریافت کنید.

 

چرا کلیه ممکن است درد بگیرد؟

 کلیه ها اندام های بسیار حیاتی در بدن هستند که خون را تصفیه کرده و از نظر شیمیایی آن را متعادل می سازند. در هر روز، کلیه ها تقریبا 190 لیتر خون را تصفیه کرده و 2 لیتر ضایعات دفع می کنند.

محل قرار گرفتن کلیه در پشت شکم، دقیقا زیر دنده ها و در هر دو سمت ستون فقرات می باشد. درد کلیه در وسط کمر یا پهلوها احساس می شود، اما همه­ی کمردردها ناشی از کلیه درد نیست. گاهی هم فقط یک سمت درد می گیرد.

بسیاری از بیماری های کلیوی زمانی قابل تشخیص هستند که گسترش پیدا کرده باشند. درد کلیه ها دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

سنگ کلیه

سنگ کلیه که به آن نفرولیتیاز نیز گفته می شود، ناشی از تجمع مواد در ادرار بوده و باعث درد شدید در کلیه ها می شود. این سنگ ها گاهی به اندازه یک دانه ماسه هستند و گاهی می تواند بسیار بزرگ شده و به اندازه یک دانه مروارید هم برسند. زمانی که سنگ ها بسیار ریز هستند، می تواند آزادانه و بدون هیچ علامتی در مجاری ادرار حرکت کنند، اما با بزرگ تر شدن سنگ ها، درد شدیدی در کمر و پایین شکم احساس می شود که با حرکت شدیدتر می شود.

این درد معمولا در یک سمت احساس می شود؛ اما با گذشت چند ساعت ممکن است به سمت کشاله ران و ناحیه تناسلی برود و در اغلب موارد همراه با تهوع، استفراغ یا خارش و سوزش ادرار است.

در صورت نیاز به هرگونه محصولات بهداشتی می توانید به داروخانه اینترنتی مراجعه کرده و محصول مورد نیاز خود را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

عفونت

یکی از عوامل احساس درد در کلیه می تواند وجود عفونت باشد که معمولا از میزنای یا مثانه شروع شده و سپس به کلیه‌ها می‌رسد. عفونت می‌تواند آسیب دائمی به کلیه‌ها بزند یا به جریان خون نیز سرایت کرده و زندگی فرد را به خطر بیندازد.

از علائم عفونت کلیه می توان به کمردرد شدید و مداوم و احساس سوزش و درد هنگام ادرار کردن است. فرد مبتلا به این عفونت احساس می کند به طور مکرر باید به دستشویی برود و ادرارش بوی نسبتا تندی دارد. در این بیماران، تهوع و استفراغ و تب ولرز نیز غیر معمول نیست.

بیماری کلیه پلی‌کیستیک یا کیست کلیه

ممکن است کیست کلیه  تا زمانی که به اندازه مشخصی نرسد علامتی از خود نشان ندهد. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، باعث درد شدید کمر یا درد در پایین کمر می‌شود. همچنین ممکن است بیمار دچار سردرد و خون در ادرار هم بشود.

کلیه پلی‌کیستیک یک بیماری ژنتیکی است که باعث رشد گروهی کیست هایی در کلیه شده و موجب اختلال در عملکرد درست کلیه می‌شود. این کیست‌ها موجب درد پهلو یا کمر شده و اغلب ایجاد سنگ کلیه و عفونت‌های مکرر نیز می‌کنند.

 

سایر دلایل درد در کلیه

درد کلیه ها می تواند ناشی از هیدرونفروزیس نیز باشد. هیدرونفروزیس یک التهاب کلیوی ناشی از تجمع ادرار است که موجب احساس درد شدید در کمر و خون در ادرار و تب می شود.

ترومبوز ورید کلیوی نیز می تواند موجب این درد شود. این مشکل جدی و خطرناک بوده و موجب درد شدیدی در کمر بیمار، پشت دنده‌ها و لگن می شود.

آسیب و ضربه و همچنین بارداری نیز از دیگر عوامل ایجاد درد در کلیه هستند. در دوران بارداری تغییراتی که در ستون فقرات به دلیل وزن شکم ایجاد می‌شود، موجب احساس درد در کلیه‌ها می شود. درد در یک سمت کمر یا پشت و شکم همراه با هماچوری (خون در ادرار) می‌تواند علامت سرطان کلیه باشد.

اگر در شرایط فعلی و وجود کرونا، خروج از منزل برایتان دشوار است، می توانید تمام نیازهای دارویی و بهداشتی خود که نیاز به نسخه ندارند را از طریق داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان برآورده کنید.